După ce, la începutul anului, cele nouă centre de permanenţă din judeţul Iaşi au fost ameninţate cu desfiinţarea de către fostului şef al CJAS Iulian Şerban, noua conducere a instituţiei a decis creşterea numărului acestora. Astfel, pe lângă cele 9 existente deja la Movileni, Bivolari, Ciorteşti, Deleni, Focuri, Podu Iloaiei, Schitu Duca, Vlădeni şi Plugari, şeful CJAS a aprobat funcţionarea unui centru la Mirceşti.
„Am aprobat înfiinţarea unui astfel de centru pentru că populaţia din zonă să aibă acces la asistenţa medicală de urgenţă. Localitatea Mirceşti era destul de departe de centrele de permanenţă din zonă sau de spitale”, ne-a spus ec. Robert Dâncă, preşedintele CJAS Iaşi.
Alte două centre, în Iaşi
CJAS intenţionează să mai înfiinţeze două centre de permanenţe în municipiul Iaşi, scopul fiind degrevarea unităţilor de primire a urgenţelor. „Un centru de permanenţă ar urma să funcţioneze la Spitalul de Copii Sf. Maria şi unul la Sf. Spiridon. În centre vor lucra medici de familie, iar activitatea va fi susţinută în urma contractului încheiat cu CJAS. Multe din cazuri ţin de medicina de familie, iar aceste centre ar mai degreva din activitatea unităţilor de primire a urgenţelor”, a precizat Robert Dâncă.
Dacă reprezentanţii Spitalului „Sf. Maria” salută această iniţiativă, nu la fel de entuziasmaţi sunt şefii Spitalului „Sf. Spiridon”. „Nu ne-a anunţat nimeni de această iniţiativă. Înainte să se decidă înfiinţarea unui astfel de centru de permanenţă la Spitalul Sf. Spiridon, ar fi fost corect să fie consultat atât managerul spitalului, cât şi şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor. Nu spun că nu ar fi necesar un astfel de centru, însă ar trebui mai întâi discutată această iniţiativă cu toţi factorii implicaţi”, ne-a spus ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon”.
sursa evenimentul.ro
După ce, la începutu