Colegii uşoare, cu contracandidaţi necunoscuţi - aceasta a fost deviza după care au pornit în cursa pentru un loc în Parlament liderii principalelor partide politice. Decizia lui Crin Antonescu de a fugi în Teleorman, judeţ cunoscut ca fief al USL, este doar cel mai mediatizat exemplu al modului cum înţeleg politicienii români să înfrunte electoratul.
Astăzi este ultima zi în care partidele politice mai pot depune listele cu candidaţii pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, în urma cărora se vor alege noii deputaţi şi senatori ai ţării. De mâine poate începe lupta electorală.
Mihail Neamţu luptă cu un prieten al lui Blejnar
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a renunţat de asemenea la Capitală, deşi în 2008 a ajuns senator de pe locul 1 în colegiul unde a candidat. Acum însă, politicianul a preferat un loc mai sigur în zona rurală a judeţului Timiş. Vasile Blaga va candida anul acesta în colegiul Sânnicolau Mare-Deta, unde, mai mult, va avea drept contracandidat doar un consilier judeţean PSD, Marcel Suciu. Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a avut de luptat până a obţinut un colegiu din care să aibă şanse mari de câştig. Iniţial, fostul premier ar fi trebuit să candideze pentru un mandat de senator din Iaşi, oraşul său natal, dar care este un fief al PSD. În cele din urmă, a optat pentru Arad, o zonă dominată de PDL. MRU îl are contracandidat pe un fost democrat liberal care a trecut anul acesta la PNL, Ovidiu Marian.
Mihail Neamţu, fondatorul partidului Noua Republică, care face parte din Alianţa România Dreaptă alături de PDL şi Forţa Civică, a preferat tot Aradul, unde a intrat în cursă pentru un mandat de deputat în colegiul 1. Contracandidatul lui Neamţu este vicepreşedintele PSD local, Flavius Măduţa. Interesant este faptul că în stenogramele făcute publice din dosarul în care este anchetat fostul şef al A