Tradiţiile comunei Vintileasca au fost promovate timp de cinci luni, în cadrul Proiectului „eLectură, eTradiţii – punte între generaţii”. Prin derularea lui, s-a urmărit dezvoltarea procesului cultural în mediul rural, dar şi încurajarea transferului de cunoştinţe de la adulţi la tineri, în acest fel putând fi salvate tradiţiile. De asemenea, au fost identificate şi promovate oportunităţi de antreprenoriat pentru două meşteşuguri locale, respectiv şindrilitul şi ţesăturile tradiţionale.
Printre cele mai apreciate activităţi s-au numărat sesiunile de lectură, la care au participat atât tineri cât şi vârstnici. Seniorii le-au povestit tinerilor amintiri. Despre meşteşugurile tradiţionale au vorbit cei care au încercat astfel să îi ajute pe tineri să nu uite valorile tradiţionale cu care trebuie să se identifice. La rândul lor, în cadrul acestor sesiuni de lectură, tinerii le-au prezentat bătrânilor cele mai inovatoare tehnici de lectură, inclusiv eBookReader-ul.
O altă latură a proiectului a vizat promovarea valorilor şi tradiţiilor locale prin intermediul Facebook-ului, unde au fost postate imagini vechi, păstrate cu sfinţenie de bătrâni, dar şi informaţii despre tradiţiile locale, despre care cu siguranţă cei mai tineri nu ştiau prea multe. Tinerii au devenit reporteri şi au surprins toate tradiţiile în imagini şi înregistrări audio-video, în demonstraţii practice despre etapele necesare transformării buşteanului de brad în şindrilă, despre obţinerea pigmenţilor naturali pentru vopsirea lânii şi a bumbacului, despre obiceiuri vechi, precum peţitul, logodna, hora satului, etc.
O parte dintre membrii grupului ţintă au vizitat biblioteca din localitatea MirceaVodă, judeţul Brăila, parteneră a proiectului, elevii brăileni vizitând la rândul lor Vintileasca. Tot în cadrul aceluiaşi proiect au mai fost organizate expoziţii tematice de carte, culeger