Un proiect esential pentru conservarea biodiversitatii din judetul Maramures a fost initiat de catre organizatia World Wide Fund Romania, filiala Maramures. Acesta propune realizarea unui studiu despre zonele in care pot fi gasiti ursii, dar si alte animale salbatice, urmand ca rezultatele sa fie folosite pentru conservarea ”gigantilor” din padurile maramuresene. Totodata, proiectul initiat in judet urmareste elaborarea unor masuri de gestionare a populatiilor de ursi, fara insa a neglija dezvoltarea comunitatilor umane din zona.
Primul workshop dedicat proiectului ”Granite deschise pentru ursii din Carpatii Romaniei si Ucrainei” va avea loc de azi, 29 octombrie, si pana miercuri, 31 octombrie, la Ocna Sugatag. Initiatorii proiectului au aratat ca astfel de studii nu au mai fost realizate in zona, insa acesta este absolut necesar pentru protejarea animalelor salbatice, care au nevoie de spatii suficient de mari pentru a supravietui.
In cadrul aceluiasi proiect, va fi observata activitatea umana din zonele populate cu ursi , iar la final, va fi analizata eficienta actualului management al zonelor populate cu ursi, pentru a putea fi luate masuri care sa ajute la conservarea biodiversitatii din padurile judetului.
Initiat de World Wide Fund Romania , proiectul este realizat in colaborare cu organizatia RachivEcoTur din Ucraina si este finantat prin Programul operational de cooperare transfrontaliera Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007 – 2013.
Un proiect esential pentru conservarea biodiversitatii din judetul Maramures a fost initiat de catre organizatia World Wide Fund Romania, filiala Maramures. Acesta propune realizarea unui studiu despre zonele in care pot fi gasiti ursii, dar si alte animale salbatice, urmand ca rezultatele sa fie folosite pentru conservarea ”gigantilor” din padurile maramuresene. Totodata, pr