Festivalul SoNoRo, care va avea loc între 9 şi 25 noiembrie, a ajuns la a şaptea ediţie. Ce veţi continua faţă de ediţiile precedente şi ce noutăţi aveţi?
Continuăm cu faptul că vor avea loc multe concerte, ca de obicei. Noutăţile se referă la întregul program muzical al festivalului şi, evident, toate au de-a face cu tema de anul acesta, Love Unlimited, Dragoste nelimitată.
Sunt câteva componente noi. Mai precis, din 2008 nu am mai scos niciun compact disc cu o înregistrare oficială a festivalului. Acum, vom scoate Love Songs, un disc pe care-l lansăm în cadrul festivalului, cu piese de Dvorak, Brahms şi Josef Suk. Vom face pentru prima dată un Salon literar. Sunt foarte bucuros că vom avea, pe lângă muzicienii festivalului, invitaţi ca Ioana Pârvulescu, Horia Patapievici, Tudor Giurgiu, Marius Chivu şi Alec Bălăşescu. Urmează să decidem în ce direcţie vom duce discuţia, în orice caz, va avea de-a face cu muzica. Continuăm, de asemenea, pateneriatul cu TIFF, prin proiecţia în premieră a unui film austriac făcut de Aleksey Igudesman, un violonist rus care trăieşte la Viena, şi un regizor rus, Sebastian Leitner. Filmul este despre Festivalul de la Dubrovnik al lui Julian Rachlin. Rachlin este şi el un mare violonist contemporan şi printre invitaţi apar prietenii lor, actori ca John Malkovich sau Roger Moore. Este o comedie foarte haioasă, Noseland se numeşte. De asemenea, revenim cu un concert la Timişoara, unde n-am mai concertat în cadrul turneului SoNoRo din 2007. Va fi la Muzeul de Artă, în Palatul Baroc, restaurat ireproşabil. Anul trecut am avut ocazia să cânt acolo şi a fost uşor de luat decizia de a ne duce în acest an, pe lângă Iaşi şi Cluj, şi la Timişoara.
Există muzicieni, cu excepţia dvs., care au fost prezenţi la cele şapte ediţii?
Există, pentru că de la început Ansamblul Raro, al cărui membru sunt, a fost ansamblul in resi