În judeţul Suceava au început să apară primele semne ale politizării. Primele semne care demonstrează că una a ţipat USL-ul când era în opoziţie şi alta face la putere. Campion al politizării până la ora scrierii acestui material era primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, cel care în cârdăşie cu şeful PSD al Inspectoratului Şcolar Suceava, Gheorghe Lazăr, i-a schimbat pe mai toţi directorii unităţilor de învăţământ. A făcut-o pe criterii politice, dar şi sportive. Pentru că domnul Coman este profesor de sport, acesta îi preferă în fruntea şcolilor pe colegii lui, profesorii de flotări, abdomene şi aruncat cu mingea la coşul de baschet.
Politizarea a bătut şi la uşa Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava. A bătut şi a întrebat care-i şeful pus de PDL, pentru a-l da afară. Când a aflat că Ionuţ Creţuleac nu mai este şef de mult şi că locul a rămas vacant, politizarea s-a bucurat pentru că i-a fost mai uşor să-şi pună omul dorit de Partidul Naţional Liberal. Numele noului conducător al ITM este Romeo Butnariu, cel care a câştigat concursul pentru ocuparea postului. Un concurs trucat, bineînţeles, aşa cum sunt toate concursurile la care participă oamenii trimişi de partidele aflate la putere.
Când vorbeşti despre Inspectoratul Teritorial de Muncă te aştepţi ca la şefia acestei instituţii să ajungă cineva care provine din câmpul muncii. Însă, domnul Butnariu nu a venit din câmp, ci din parc, acolo unde juca table în calitate de pensionar. Înainte de a ieşi la pensie, Romeo Butnariu nu a fost nici inginer, nici jurist, nici strungar, nici tinichigiu şi nici măcar ospătar, ci poliţist. Unul care a condus Poliţia Rutieră Suceava şi care s-a ocupat de amendarea oamenilor muncii depistaţi la volan în stare de ebrietate. Probabil că această experienţă l-a recomandat pe Romeo Butnariu pentru funcţia de şef al ITM.
Omul pus în funcţie de P