Nefericitul uragan Sandy, care face ravagii în Statele Unite, m-a pus pe gânduri. De ce, oare, marile uragane care au terorizat lumea au nume de femei? Păi ăsta e sexism pe față! Cu alte cuvinte, noi suntem acuzați de organizații pseudo-feministe că suntem misogini, sexiști și discriminatori, iar botezătorii de uragane, nu? În timp ce colega noastră, Monica Alexandru, era obligată să ne facă sandviciuri tuturor, am stat și m-am gândit foarte serios la această nedreptate și cred că am găsit câteva explicații.
1. Furtunologii ăia, sau cum se cheamă, care par să fie un fel de Busu cu diplomă de meteorolog, sunt frustrați sexual. Sunt atât de urâți încât nicio femeie nu se uită la ei, și asta e metoda lor de răzbunare.
2. Numele uraganelor vin de la nevestele meteorologilor. Acestea sunt atât de urâte și de rele, încât numirea lor după neveste reprezintă, în imaginația lor, o mică victorie. Bine, întrebarea care se pune este de ce s-au însurat cu astfel de femei. De aici deducem că-s fătălăi, deci își merită soarta.
3. Furtunologii ăștia au trecut printr-un divorț. Nevasta a făcut ravagii precum o furtună la partaj încât i-a marcat pe viață. Aici e valabilă explicația de mai sus. Cât de prost să fii, să nu-ți dai seama că nevastă-ta e o scorpie care o să-ți distrugă viața?
4. Psihologie inversă. Oamenii ăia care au numit astfel furtunile au crezut că dacă le pun nume de femei acestea se vor îmbuna și vor face stricăciuni mai puține. Și asta pentru că există concepția greșită potrivit căreia femeile sunt mai blânde și mai bune la suflet decât bărbații. Probabil că oamenii de știință nu prea au văzut femei pentru că stau închiși în laboratoarele alea din care monitorizează ploi, furtuni, uragane și prin urmare au o concepție total greșită asupra femeilor. Nu m-ar mira să fi văzut cu toții în grup de vreo douăj de ori Ana și Regele pe Acasă prin sat