Lecţiile Gustului, la a 2-a ediţie, sub deviza BUN pentru Gust, pentru Sănătate şi pentru Planetă, au demarat în ediţia 2012 în şcolile din Bucureşti, la Şcoala Centrală. Lecţia Gustului a fost deschisă în prezentă domnului Philippe Gustin Ambasadorul Franţei în România, al doamnei Clementina Anghel Inspector de Specialitate în ISMB, şi al doamnei Alexandra Peter, Inspector pentru descentralizare instituţională Sector 2 - Bucureşti şi al doamnei Norocica Maria Cojescu, Director Şcoala Centrală.
Profesorul Gustului Ştefan Daniel Popescu, Chef la Novotel a împărtăşit din cunoştinţele şi pasiunea sa către elevii claselor a 3-a, care s-au arătat foarte insteresati şi încântaţi de lecţia gustului.
Elevii au învăţat cum să taie legumele în formă julienne şi brunoise, au degustat câteva fructe şi brânzeturi şi au fost sensibilizați cu privire la valorile gustului, în scopul educării și încurajării unui comportament alimentar responsabil pentru un stil de viață sănătos şi echilibrat.
Educația gustului copiilor, aliată cu îmbogățirea cunoștințelor despre familiile de alimente şi despre Meseriile Gustului, cu o abordare ludică în a arta de găti, contribuie la descoperirea de noi savori și la încurajarea consumului diversificat și echilibrat de alimente.
Educaţia este un proces de lungă durată, şi este primordial să acordăm o atenţie sporită în fiecare an tinerelor vlăstare ale societăţii.
Aceste activităţi educative « Lecţiile Gustului », care reprezintă parte fundamentală şi indisociabilă a Săptămânii Gustului, desfăşurate în municipiul Bucureşti, sunt sprijinite de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, de Săptămână Gustului Franţa, Apa Nova Bucureşti, Bonduelle, Rougie, Institutul Cultural Francez şi TV5 Monde.
www.SaptamanaGustului.ro
Lecţiile Gustului, la a 2-a ediţie, sub deviza BUN pentru Gust