Dacă municipiul Rădăuţi este cunoscut, în plan sportiv, datorită multiplului medaliat olimpic, mondial şi european la lupte greco-romane Ştefan Rusu şi dacă mişcarea sportivă locală a intrat, de ani buni, într-un fel de amorţire, administraţia locală a decis să reintroducă urbea cu peste 20.000 de suflete pe harta competiţiilor naţionale de fotbal.
În anii '80, echipa locală de fotbal aducea pe stadionul din municipiu, în fazele superioare ale Cupei României, echipe precum FC Argeş sau Steaua Bucureşti. După câteva „zvâcniri”, imediat după Revoluţie, echipa rădăuţeană a intrat într-un con de umbră, la fel ca mai multe echipe din România, din cauza imposibilităţii susţinerii financiare. În condiţiile în care publicul rădăuţean este doritor de „sportul rege”, mărturie fiind tribunele pline de la competiţiile locale de minifotbal, administraţia rădăuţeană a decis să susţină o echipă de fotbal care evoluează în Liga a III-a. Mai exact, primarul Aurel Olărean a iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local, hotărâre care prevede asocierea între Clubul Sportiv Municipal Bucovina Rădăuţi şi Asociaţia Clubul Sportiv Bucovina Rădăuţi, proiect care va fi dezbătut în şedinţa deliberativului local.
Olărean: „Rădăuţenii sunt doriţi de fotbal şi cred că merită o echipă în Liga a III-a”
Obiectul contractului dintre cele două părţi îl constituie colaborarea şi susţinerea în vederea participării echipei locale de fotbal în Liga a III-a, contribuţia Clubului Sportiv Municipal constând în punerea la dispoziţie a bazei sportive şi alocarea unor sume de bani aprobate de Consiliul Local prin bugetul primăriei. De partea cealaltă, Asociaţia Clubul Sportiv Bucovina se obligă să nu retrogradeze în liga inferioară, să promoveze imaginea municipiului Rădăuţi, să justifice finanţarea pe care o va primi şi să nu transfere componenţii lotului. În aceste condiţii, răd