În 1968, ungurul Rezso Seress s-a aruncat de la fereastra camerei sale după ce în anii '30, una dintre melodiile sale a devenit "hitul sinucigaşilor".
În 1933, Rezso Seress a lansat piesa "Szomorú Vasárnap", care nu a avut niciun fel de impact în lumea muzicală. Cântecul era lipsit de profunzime, fiind considerat unul oarecare cu versuri triste şi plictisitoare.
Însă, trei ani mai târziu, Jospeh Keller şi-a pus capăt zilelor şi a lăsat în biletul de adio versurile piesei "Szomorú Vasárnap". Moartea acestuia a intrat în atenţia celor mai slabi de înger şi tot mai mulţi oameni au început să-şi ia viaţa după ce ascultau cântecul trist şi pesimist, în care se vorbea chiar despre sinucidere şi despre renunţarea la tot.
Potrivit celor scrise în cartea "The Restless Dead", sute de maghiari s-au sinucis atunci, iar mai apoi fenomenul a continuat în SUA.
Versurile acestui "hit" au fost traduse în limba engleză, iar mai mulţi oameni şi-au luat viaţa după ce au ascultat piesa "Gloomy Sunday", conform traducerii, care a devenit un fel de "temă sonoră a sinucigaşilor".
Totul a culminat cu sinuciderea celui care a lansat melodia, Rezso Seress, care s-a aruncat de la geamul camerei sale.
S-a vehiculat că melodia conţinea un mesaj subliminal sau că era efectiv într-atât de tristă, încât cei care o ascultau cu atenţie şi care nu aveau o stare de spirit prea bună erau convinşi să îşi ia viaţa.
Îţi plac melodiile triste şi versurile care îţi aduc linişte sufletească?
Ascultă şi tu "hitul sinucigaşilor"! CU GRIJĂ!!!
În 1968, ungurul Rezso Seress s-a aruncat de la fereastra camerei sale după ce în anii '30, una dintre melodiile sale a devenit "hitul sinucigaşilor".
În 1933, Rezso Seress a lansat piesa "Szomorú Vasárnap", care nu a avut niciun fel de impact în lumea