În cadrulSimpozionul Internaţional de Etnologie „Practici şi obiceiuri vii” ce a avut loc, ieri, la Consiliul Judeţean Arad, preşedintele Nicolae Ioţcu i-a acordat o distincţie pentru întreaga activitate pictorului naiv Petru Mihuţ. Evenimentul a avut loc în deschiderea expoziţiei „Petru Mihuţ la 85 de ani”, organizată cu ocazia simpozionului. Cu aceeaşi ocazie o distincţie pentru întreaga activitate i-a fost acordată lui Pentru Mihuţ şi de către Centrul Naţional pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.
Pictorul naiv Petru Mihuţ din satul Brusturi a început să picteze târziu, în 1973, pe când avea 46 de ani, însă s-a bucurat de succes şi de premii încă din anii imediat următori debutului
Simpozionul Internaţional de Etnologie „Practici şi obiceiuri vii” a atras la Arad profesori universitari, etnologi, etnografi) din Bucureşti, Sibiu, Timişoara, Târgovişte, Arad şi Gyula (Ungaria). Continuând seria preocupărilor de cercetare a patrimoniului imaterial local în vederea conservării şi promovării lui, Centrul Cultural Judeţean Arad, principalul organizator al manifestării încearcă astfel identificarea şi conservarea unor practici şi obiceiuri tradiţionale, care încă se mai performează azi pe teritoriul României şi în comunităţile româneşti din afara graniţelor.
Alături de comunicări au fost proiectate mai multe filme documentare, legate de olărit, de făcutul pâinii, săpunului cu tehnici tradiţionale. Simpozionul s-a desfăşurat cu public, grupul ţintă vizat fiind cel al directorilor de aşezăminte culturale, referenţilor culturali, profesorilor interesaţi de folclor şi studenţilor de la facultăţi umaniste. Iniţiator şi organizator este etnolog dr. Rodica Colta.
În cadrulSimpozionul Internaţional de Etnologie „Practici şi obiceiuri vii” ce a avut loc, ieri, la Consiliul Judeţean Arad, preşedintele Nicolae Ioţcu i-a acordat o distincţi