"Adevărata ţintă a spionului rus. Sau cum vor ruşii să obţină un zăcământ strategic fără licitaţie", scrie Adevărul în ediţia de miercuri: "Noi elemente în dosarul spionului rus interesat de zăcământul Suvorov. Acesta lucra sub acoperirea statutului de cercetător. Miza finală: exploatarea unui zăcământ de 180 de milioane de tone de minereu, fără să cumpere licenţă.
Cetăţeanul rus prins cu documente clasificate asupra sa pe Aeroportul 'Henri Coandă' este cercetător. Un cercetător atletic. Susţine că lucrează la un institut din Sankt Petersburg, însă nu a făcut nicio dovadă în acest sens. A fost prins când mai avea un pas spre Moscova: filtrul de rutină. Cele mai multe hărţi din lotul Moldomin acopereau zona Suvorov, aparţinând fostei Întreprinderi Miniere Moldova Nouă, devenită ulterior (Moldomin SA)".
"Martin Callanan, şeful Grupului Conservator şi Reformist (ECR) din PE: 'Statele naţionale sunt încă cea mai bună cale de a garanta democraţia în UE'", titrează Cotidianul: "În mod surprinzător, Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat, în urmă cu două săptămâni, Uniunii Europene!
Reacţiile au fost diferite, de la bucuria oficialilor UE la scepticismul unor ziare influente. Iată ce scrie prestigiosul cotidian german 'Süddeutsche Zeitung': 'UE a luat Premiul Nobel pentru Pace? Această adunătură de state aflate mai mult sau mai puţin în faliment şi în ceaţă, al căror proiect major, uniunea monetară, este în pragul exploziei'? Ziarul recunoaşte totuşi meritele UE în menţinerea păcii în Europa şi în lume".
"Mircea Diaconu - interimar la Cotroceni după suspendarea lui Băsescu", comentează şi Curentul: "Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, s-a cerut luni seara în emisiune la Mihai Gâdea pentru a face cunoscută noua sa strategie politică pentru sezonul toamnă-iarnă 2012.
Deşi a repetat în câteva rânduri că e vorba doar de opiniile sale per