A învăţat de la cei mai mari maeştri virtuozitatea în muzica clasică, pentru ca, după zece ani de experimente muzicale, să creeze o lume reprezentivă stilului său. Compozitor contemporan, a realizat numeroase proiecte muzicale diferite din care a rezultat show-ul monumental HAVASI Symphonic pe care îl putem vedea la Sala Palatului, pe 3 noiembrie.
Câştigător a zece discuri de platină - o performanţă unică în lumea muzicii clasice - , Havasi a compus muzica pentru orchestră simfonică, pentru orchestră de coarde, dar şi pentru pian şi tobe, fiind fondator şi compozitor al formaţiei The Unbending Trees. A participat la conferinţa TED Global, una dintre cele mai cunoscute conferinţe ştiinţifice din lume, şi a fost primul artist de origine maghiară care a vorbit despre aspiraţiile sale de inovare în muzica şi situaţia muzicii clasice în secolul XXI.
Jurnalul Naţional: La primul concert în România, ai fost fascinat de publicul care nu-şi mai dorea să părăsească sala. Cu ce crezi că vei reuşi să-l cucereşti din nou? Va fi mai greu a doua oară...
Havasi: Eu cred ca va fi mai uşor a doua oară (râde). Românii au ajuns să-mi cunoască muzica şi chiar să le placă. Iar eu voi fi mai curajos pe scenă şi voi arăta şi mai mult din ceea ce sunt. Am norocul de a fi unul dintre acei compozitori care scriu întruna. Aşadar, noul spectacol va fi o premieră. Voi cânta piese care nu au mai fost niciodată auzite. S-ar putea ca publicul din România să primească şi următorul meu hit, care să fie şi mai bun decât piesa "Storm". Oricum eu am preocuparea de a stârni mereu emoţii atât publicului, cât şi artiştilor care sunt cu mine pe scenă.
Vei avea alături, pe scena Sălii Palatului, peste 100 de artişti din întreaga lume. Cu ce contribuie fiecare la succesul tău?
Privesc distribuţia spectacolului meu precum distribuţia unui mare film hollywoodia