Agenţia Naţională de Integritate cere Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Curtea Constituţională în cazul senatorului USL Mircea Diaconu. CSM a sesizat Curtea Constituţională. Sursa: Răzvan Vălcăneanţu
UPDATE ora 16.15 CSM a decis sesizarea Curţii Constituţionale în cazul senatorului USL Mircea Diaconu. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecător Alina Nicoleta Ghica, a anunţat că a sesizat Curtea Constituţională în vederea soluţionării conflictului juridic de natură constituţională sesizare CC, constatat în legătură cu refuzul Senatului României de a pune în executare hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a confirmat, irevocabil, starea de incompatibilitate a domnului Mircea Diaconu, senator PNL.
Sesizarea ANI
„Urmare a votului negativ exprimat de Parlamentul României, privind punerea în executare a Deciziei nr.3104/21.06.2012 pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție, definitivă și irevocabilă, vă rugăm să analizați posibilitatea sesizării Curții Constituționale cu soluționarea conflictului juridic de natură constituţională dintre autorităţile publice, în conformitate cu dispozițiile art. 24 din Legea nr. 317/2004”, se arată în cererea depusă de preşedintele ANI, Horia Georgescu.
Potrivit solictării adresate de Horia Georgescu, decizia Înaltei Curții de Casație și Justiție prin care a fost menținut ca temeinic și legal Raportul de evaluare întocmit de Agenția Națională de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a senatorului Mircea Diaconu, a rămas definitivă și irevocabilă la data de 19.06.2012.
"Parlamentul împiedică înfăptuirea justiției"
“Parlamentul României reprezentând puterea legislativă, în conformitate cu prerogativele sale și cu dispozițiile Legii nr. 176/2010 avea obligația să pună în executare de îndată și întocmai Decizia nr.3104/21 iunie 2012 def