Piaţa forţei de muncă se află în dezechilibru, fiindcă sunt domenii unde există exces de specialişti, dar şi domenii unde cererea nu poate fi acoperită
Domeniile cele mai dinamice sunt IT&C, outsourcing, FMCG, financiar-bancar, inginerie, retail, audit şi consultanţă
Angajatorii cer experienţă, dar şi abilităţi de leadership, lucru în echipă, comunicare şi orientare către rezultate
Piaţa muncii din România se află în dezechilibru, în ceea ce priveşte cererea şi oferta de forţă de muncă, având în vedere că sunt domenii unde există un exces de specialişti comparativ cu numărul de poziţii deschise, şi, pe de altă parte, sunt şi sectoare unde cererea nu poate fi acoperită din cauza numărului mic de profesionişti.
"Sunt domenii unde există mai mulţi specialişti decât numărul poziţiilor deschise (marketing, juridic), şi domenii unde sunt deschise mai multe poziţii decât numărul specialiştilor. Aici este cazul domeniului IT şi al anumitor specializări din inginerie", a declarat, pentru Curierul Naţional, Delia Moreanu, PR Specialist în cadrul Catalyst Solutions, companie care a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, târgul Angajatori de Top.
"Oferta pe piaţa muncii este încă la un nivel destul de scăzut, faţă de nevoile pe care le resimţim noi", ne-a precizat şi Dana Alexe, head of recruitment în cadrul companiei de IT Enea.
În prezent, domeniile cele mai dinamice sunt IT&C, outsourcing, FMCG, financiar-bancar, inginerie, retail, audit şi consultanţă, iar angajatorii le cer potenţialilor candidaţi experienţă, dar şi abilităţi de leadership, lucru în echipă şi comunicare, precum şi orientare către rezultate.
În ceea ce priveşte calităţile pe care ar trebui să le aibă potenţialii candidaţi pentru a atrage atenţia angajatorilor, reprezentantele departamentelor de HR spun că se pune accent atât pe competenţele propriu-zise aso