Mare scandal provocat de hotararea curajoasa a Senatului Romaniei si anume aceea de-al pastra, cu efect mai mult simbolic, pe senatorul Mircea Diaconu in randurile sale!
Este binecunoscut faptul ca Parlamentul Romanei si-a incheiat practic mandatul de 4 ani, iar deputatii si senatorii nu vor mai lucra, nici in plen si nici in comisii, pana la alegerile generale din decembrie, urmand ca dupa acestea sa avem o alta structura si alesi noi, in functie de votul popular.
Ca urmare, senatorul Mircea Diaconu si-a incheiat oricum activitatea, iar decizia de acum cateva zile, prin care colegii sai si-au reconfirmat pozitia prin care, cu mai mult timp in urma, i-au permis acestuia sa fie si director de teatru si senator, nu este decat una cu valoare morala.
Cum ne-am putea explica ceea ce s-a intamplat, de fapt, in acest caz foarte mult mediatizat? La inceputul mandatului sau de senator, domnul Diaconu a solicitat Senatului sa-i confirme daca poate ramane si director de teatru si senator. Gresit sau nu, i s-a confirmat, in mod oficial , ca poate detine ambele calitati. Ca urmare, domnul Mircea Diaconu nu a gresit cu nimic si, daca putem vorbi de vreo greseala, aceasta ar apartine Senatului Romanei, in intregul sau si nicidecum vreunei persoane anume. Sa sanctionezi Senatul, in totalitatea sa, este imposibil si, ca atare, este incorect sa plateasca o persoana, in acest caz Mircea Diaconu, pentru greseala unei institutii, daca intr-adevar aceasta chiar a gresit!
Mai departe, avand in vedere ca, practic, mandatul senatorului s-a si incheiat, forul legislativ superior, din care acesta facea parte, a decis sa-si mentina punctul de vedere, in ciuda unei decizii definitive a ICCJ, care stabilea ca Mircea Diaconu trebuie sa-si piarda calitatea de parlamentar. Hotararea a fost, cu siguranta, doar una cu efect moral, care, fara ca practic sa schimbe esenta sentin