Infractorii se „deghizează" pentru a pătrunde în locuinţele ieşenilor, cei mai vizaţi de hoţi fiind vârstnicii.
Poliţiştii ieşeni atrag atenţia în rândul populaţiei că infractorii se folosesc de diverse scenarii pentru a le călca pragul casei cu scopul clar de a sustrage bunuri.
Astfel, în ultimele zile au reapărut hoţii care se dau reprezentanţi ai E.ON. Victima a fost o bătrână de 82 de ani din Iaşi, care a reclamat la Poliţie faptul că în după amiaza-zilei de 29 octombrie a primit în locunţa sa un bărbat care pretindea că este reprezentant E.ON.
Cum a furat un fals angajat E.ON 1.000 de lei de la o pensionară din Iaşi
Iaşi: Un fals angajat E.ON a furat de la o bătrână 7.800 de lei
Acesta i-a distras atenţia femeii când se prefăcea că-i verifică instalaţia de gaz la bucătărie, iar în acest timp o altă persoană a intrat în casa victi8mei şi i-a sustras 2.800 de lei.
„Detergentul” şi „Deratizarea”, metodele inedite prin care ieşenii rămân fără bani
Oamenii legii îi avertizează pe ieşeni cu privire la metodele pe care le folosesc infractorii pentru a pătrunde în locuinţe:
Metoda "E.ON": infractorii pretind că sunt reprezentanţi ai companiilor de gaz, apă, electricitate, solicită accesul în locuinţă pentru verificări.
Metoda "DETERGENTUL": falşi vânzători care bat la uşa victimelor şi produse de curăţenie gratuite sau la preţuri promoţionale .
Metoda "DERATIZAREA": sub motivul că sunt angajaţii unor firme care oferă servicii de deratizare primesc accesul în locuinţă.
Metoda "STRăINUL": infractorii motivează că nu sunt din localitate, spun că au o urgenţă medicală (de obicei spun că sunt cetăţeni străini şi vorbesc stricat limba română) şi nu au bani româneşti asupra lor solicită victimelor să le schimbe sume în valută. Iau banii şi lasă garanţie o geantă în care spun că au valută sau bunuri de valoa