Pleci de acasă cu lista de cumpărături şi te trezeşti la ieşirea din magazin că ai uitat complet de ea? Există două explicaţii: tendinţa ta de a scoate mai mulţi bani din buzunar şi trucurile folosite de comercianţi, ca să te facă să cumperi mai mult decât îţi trebuie. Specialiştii de la financiarul.ro ţi le dezvăluie pe cele mai eficiente. Pleci de acasă cu lista de cumpărături şi te trezeşti la ieşirea din magazin că ai uitat complet de ea? Există două explicaţii: tendinţa ta de a scoate mai mulţi bani din buzunar şi trucurile folosite de comercianţi, ca să te facă să cumperi mai mult decât îţi trebuie. Specialiştii de la financiarul.ro ţi le dezvăluie pe cele mai eficiente.
Aroma pâinii abia scoase din cuptor te duce de nas... direct la raionul alimentar. Ţi s-a făcut foame instantaneu şi pui în coş alimente pe care nu aveai de gând să le cumperi.
Care este rostul ei? Să calmeze consumatorul, astfel încât să parcurgă în tihnă toate raioanele şi să descopere noutăţi pe care să şi le dorească.
De exemplu, într-o zi se vând 100 de boabe la preţul de 100 de lei. A doua zi se oferă o reducere de 33%: poţi lua 100 de boabe cu 67 de lei. A treia zi apare superoferta - 50% gratuit: primeşti 150 de boabe pentru 100 de lei. Tu nu ieşi în câştig, dar comerciantul da: ai cumpărat mai mult (150 de boabe în loc de 100)!
Trei produse identice a 3 lei bucata îţi sunt vândute la pachet, cu doar 6 lei. Comerciantul ar putea să reducă preţul unitar şi să vândă câte un singur produs cu 2 lei. Dar ştie că produsele ambalate sub forma unei oferte seduc mai bine cumpărătorul.
Azi a fost scoasă la vânzare o maşină de pâine cu 200 de lei. A doua zi a apărut lângă ea alt model, dar cu preţul de 250 de lei. Rezultatul: maşina de 200 de lei începe să se vândă foarte bine, fiind mai ieftină!
Femeile sunt predispuse să plătească mai mult decât bărbaţii. Deci raion