Inspectoratul Teritorial de Muncă a prezentat ieri, în cadrul unei şedinţe un raport privind activitatea desfăşurată la nivel de instituţie, până la această dată. În numai nouă luni, pe raze judeţului, s-au înregistrat 54 de accidente de muncă, dintre care patru mortale.
Consecinţele accidentelor de muncă pot fi din cele mai grave. De aceea inspectorii muncii efectuează permanent controale pentru a-i depista pe acei angajatori care nu respectă rigorile legii. În primele nouă luni ale anului 2012 Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat controale la 989 unităţi şi s-au: identificat 1.773 de neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri de remediere. S-au primit 48 de sesizări şi petiţii privind securitatea şi sănătatea în muncă fiind rezolvate 46, două în verificare. Cu ocazia cercetării accidentelor de muncă şi a controalelor efectuate la angajatori, inspectorii de muncă au aplicat un număr de 1.773 sancţiuni contravenţionale din care 98 de amenzi în valoare de 363.000 lei. Potrivit inspectorului şef al instituţiei, George Romanescu, în perioada analizată ITM Gorj a înregistrat şi raportat la Inspecţia Muncii Bucureşti, Birou informare operativă un număr de 50 accidente cu incapacitate temporară de muncă şi 4 mortale. S-au cercetat/avizat 13 accidente în afara muncii şi un incident periculos. Principatele cauze de producere a accidentelor de muncă au fost: neutilizarea echipamentului individual de protecţia muncii, neefectuarea în timp util a unor operaţii indispensabile securităţii muncii, nerespectarea instrucţiunilor specifice de lucru, cât şi căderea de la înălţime şi de la acelaşi nivel.
Inspectoratul Teritorial de Muncă a prezentat ieri, în cadrul unei şedinţe un raport privind activitatea desfăşurată la nivel de instituţie, până la această dată. În numai nouă luni, pe raze judeţului, s-au înregistrat 54 de accidente de muncă, dintre car