Lungimea contează. Și forma. Și stilul. În materie de bijuterii, diavolul se ascunde în detalii. Iar a intra în detalii înseamnă să asortezi (cât mai aproape de perfecțiune) cerceii, inelul, colierul cu...tot: cu forma feței și lungimea degetelor, cu silueta, cu hainele pe care le porți. Hai să verificăm împreună ce cunoștințe ai la aceste capitol prețios. Lungimea contează. Și forma. Și stilul. În materie de bijuterii, diavolul se ascunde în detalii. Iar a intra în detalii înseamnă să asortezi (cât mai aproape de perfecțiune) cerceii, inelul, colierul cu...tot: cu forma feței și lungimea degetelor, cu silueta, cu hainele pe care le porți. Hai să verificăm împreună ce cunoștințe ai la aceste capitol prețios.
Când porți un colier de efect, ești conștientă de faptul că toate privirile vor aluneca spre/în decolteul tău. Dar există și un schepsis: ca să obții cel mai bun efect vizual este bine să ții cont și de forma feței tale. La fel stau lucrurile și în cazul cerceilor: forma lor pune în valoare trăsăturile chipului sau din contră, le dezavantajează.
• Fața ovală: este forma perfectă, așa că poți purta cercei și coliere în forme variate, rotunzi, triunghiulari, pătrați; evită-i doar pe cei (foarte) lungi. În rest, nu ai decât restricții care țin de stil (în funcție de ținută, de momentul din zi și de prilejului cu care îți "scoți în lume" bijuteriile). În alegerea colierului mai apare un element: lungimea gâtului. Un colier scurt (ideal - la baza gâtului) este recomandat femeilor care au gâtul lung; un colier lung - celor care au gâtul scurt.
• Fața triunghiulară (în formă de inimă): conturul ei se echilibrează vizual purtând o pereche de cercei lungi, mai voluminoși în partea de jos. Colierul trebuie să fie rotund și scurt (la baza gâtului). Evită forma în V!
• Fața rotundă "cere" cercei lungi, subțiri și un colier ce coboară pân