Ce trebuie să ştim despre facturarea TVA la încasare?
Cine câştigă de pe urma lui? Câştigă IMM-urile? Cine pierde din TVA la încasare? Unul din principalele mecanisme de evaziune fiscală şi anume solicitările false de rambursare de TVA vor dispărea de anul viitor. De ce este obligatorie măsura? De ce limita 90 de zile pentru exigibilitatea TVA?
De ce limita de 500.000 de euro? De ce sunt controlaţi an de an contribuabilii cinstiţi, care fac declaraţii corecte şi achită la zi contribuţiile, în timp ce firmele de partid sau cei ce nu achită ceea ce declară sau chiar nu depun declaraţii sunt ocrotiţi de oamenii fiscului? Despre politica ministerului de Finanţe în domeniul controlului. Cât TVA se colectează practic şi real din 100% teoretic şi scriptic, şi care sunt cei mai mari datornici la plata TVA? Aflăm răspunsurile la toate aceste întrebări joi de la ora 14.00 cu Vasile Buzoiescu, director Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, filiala Constanţa în direct pe www.ziuaconstanta.ro.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa interviu@ziuact.ro.
Realizator: Lavinia SICLITARU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Interbarile redactiei:
1. Care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stim despre facturarea TVA la incasare?
Vasile Buzoescu: Pe factura platitorilor de TVA care intra in sistemul TVA la incasare este obligatorie inserarea sintagmei TVA la incasare. Conditiile pentru a intra in sistemul TVA la incasare sunt: sediu in Romania, cifra de afaceri in perioada fiscala anteriora sub limita de a 2250000 lei, persoana in cauza sa fie inregistrata in scopuri de