Nu inteleg care este marea surpriza in povestea taxei cerute de liderul PP-DD Bucuresti pentru repartizarea unei candidaturi in Bucuresti pentru un asa zis om de afaceri, de fapt un ziarist.
Daca vreti surprinzatoare este doar suma, 50 de mii de euro, mai mica decat practica alte partide. Nu exista partid politic care sa nu taxeze candidaturile, cel putin pentru noii intrati. Diferenta e ca lucrurile nu se transeaza la fel de primitiv, prin telefon ca in cazul PP-DD, dar nici primitivismul partidului mutant al lui Dan Diaconescu nu este o surpriza.
Ma indoiesc ca povestea aceasta va avea o mare relevanta electorala. Pe de-o parte, pentru ca banii vehiculati pentru candidaturi au intrat deja in folclorul politicii romanesti, pe de alta parte, pentru ca electoratul lui DD a digerat deja broaste si mai raioase in privinta "lu' domnu' Dan".
Cine a acceptat averea inexplicabila a patronului unor firme falimentare, cine a inghitit scandalurile de santaj si inselaciune in care el a fost implicat, cine a acceptat mascarda Oltchim si enormitatile pe care le debiteza ca un tonomat DD nu se incurca cu o taxa de 50 de mii de euro pentru o candidatura.
Ca PP-DD imparte candidaturi ca pe rosiile din piata, cine vine cu banii primeste punga, e vreo surpriza? Numai pentru cei care nu s-au uitat pe listele acestui partid, un borhot de traseisti, securisti, penali, care in cautare de capatuire, care ramas fara colegiu in fostul partid.
Este clar ca vorbim despre o adunatura care, dupa cum spune insusi DD, nu are legatura cu vreun proiect sau program. Dar cine a inghitit restul listei credeti ca va fi impresionat de povestea aceasta cu 50 de mii de euro?
Din punct de vedere penal, insa, aceasta conditionare a candidaturii ma indoiesc sa aiba vreun efect cat timp legea finantarii partidelor politice permite donatii