Sub deviza « BUN pentru Gust, pentru Sănătate şi pentru Planetă ! » Săptămână Gustului şi-a sărbătorit a 2-a ediţie, pe data de 26 Octombrie 2012, prin atelierul « Gust şi Savoare », eveniment realizat sub înaltul Patronaj al Ambasadei Franţei în România.
O seară plină de gust şi savoare ce a reunit oficialităţi române şi franceze, 10 Chefs Francezi şi Chefs Români, reprezentanţi ai Casei Regale, presa scrisă şi TV şi, şi nu în ultimul rând, invitaţi speciali din Franţa precum:
ERIC LEAUTEY – Chef la France 2 şi la Cuisine TV
CEDRIC CHABAUDIE – Chef al Asociaţiei « Chefs de la République »
SOPHIE GERSTENHABER – Director General Semaine du Goût Franţa.
Foto: Săptămâna Gustului 2012
Cei 10 Chefs Români şi Francezi s-au înfrăţit în 5 DUETE de excepţie.
O seară remarcabilă cu vreme bună, cu invitaţi de excepţie, încununată de talentul şi dăruirea bucătarilor. Reţetele preparate de Chefi au fost precum o simfonie de arome, gusturi, savoare şi culoare, etalate pe portativul meselor de prezentare, desăvârşit contopite în preparate culinare delicioase, încântând ochii şi papilele gustative invitaţilor serii.
Remarcabilele Chef Duet au fost :
François Tassaux - Carrefour & Dumitru Bucsa – Pullman
Cremă de brânză cu ducleata de fructe roşii
Ardei cu castraveţi şi parmezan
Ciuperci cu spanac şi alune de pădure
Grapefruit cu somon şi susan
Mouse de Ciocolată cu praline şi alune de pădure
Philippe Dupré - Ici et La Restaurant & Ștefan Daniel Popescu – Novotel
Escalop de viţel cu hribi şi smântână
Pere "Belle Helene"
Foie gras cu dulceaţă de ceapă roşie şi pâine toast
Tartă de căpşuni proaspete
Patrick Pierre - Săptămână Gustului & Costel Dumitru - La Kostas Fish&Chips
Creveţi cu castraveţi şi sos picant @N_P