Furby a împlinit 14 ani de la lansarea primului model. Cel mai nou are acum ochii formaţi din cristale lichide şi tranzistori şi seamănă mai mult cu un robot decât cu o jucărie pentru copii.
Acesta reţine cum se poartă cu el stăpânii şi „decide” dacă îi place sau nu. Robotul de companie de jucărie îşi dezvoltă comportamentul în funcţie de cum este tratat. Furby oftează, se îmbufnează şi mormăie în limba lui nativă – „furbish”. Dacă este neglijat, începe chiar să strige, isteric: „Mă schimb!”, traduce dailymail.co.uk.
Oricine poate să înţeleagă cuvintele sale însă, prin intermediul unei aplicaţii iPhone dedicată exclusiv traducerii din „furbish” într-o limbă de circulaţie inteligibilă. Furby pretinde că poate învăţa şi el engleza, de exemplu, pe măsură ce stăpânul vorbeşte cu el.
Reversul medaliei este că îşi va exprima nemulţumirile având drept arsenal tot vocabularul învăţat, la cea mai mică impresie că se simte neglijat.
„Consecinţele sunt dezastruoase dacă uiţi să îl hrăneşti”, scrie dailymail.co.uk. Cu atât mai mult cu cât Furby nu se livrează cu un buton de oprire şi cerşeşte insistent multă atenţie. Odată ce s-a enervat, este dificil de calmat.
Jucăria este „substanţial mai «vie» decât majoritatea”, fiind un cadou potrivit pentru cei care vor să-şi ţină copiii ocupaţi. Preţul cyborg-ului albastru corespunde „specificaţiilor tehnice”. Părinţii trebuie să scoată din buzunar aproximativ 60 de euro pentru a pune un Furby sub brad.
Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI