UPDATE. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au emis, joi după-amiază, alte patru mandate de reţinere în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, audierile continuând la sediul DIICOT Bucureşti, scrie Mediafax.
Citeşte:Alte patru persoane, reţinute în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro
---
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a luat cunoştinţă de acţiunea întreprinsă de procurori ai DIICOT, ancheta aflându-se în curs de desfăşurare, se arată într-un comunicat remis, joi, România Liberă.
"Activitatea FNGCIMM nu este afectată de acest eveniment şi rămânem atât la dispoziţia autorităţilor pentru a furniza orice informaţie necesară legată de acest caz, cât şi aproape de partenerii noştri.
Asigurăm toţi beneficiarii Fondului de derularea în continuare a activităţii FNGCIMM în bune condiţii şi în conformitate cu reglementările legale în vigoare", se arată în comunicatul citat.
Citeşte şi: Şefi de bănci şi OFICIALI din Ministerul Economiei, CERCETAŢI pentru ÎNŞELĂCIUNE şi SPĂLARE de BANI. Vezi cum funcţiona reţeaua BANCARĂ care a PREJUDICIAT statul cu 22.000.000 euro
DIICOT a audiat, joi, o sută de persoane, între care angajaţi ministeriali, într-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzând la locuinţele a 50 de suspecţi şi la sediile societăţile acestora in Bucureşti, Ilfov, Călăraşi şi Giurgiu.
Învinuiţii din dosar sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, informează DIICOT.
Activitatea infracţională a fost