Ofertele turistice cu trei nopţi de cazare la preţuri de cel mult 400 de lei sunt cele mai căutate pentru Revelion, chiar dacă nu includ nicio masă.
Cei mai prevăzători dintre români şi-au făcut rezervările pentru Revelion de cum au terminat vacanţa de vară, pentru că atunci opţiunile sunt cele mai numeroase şi preţurile cele mai bune.
De la adolescenţi la familişti, tot mai mulţi români caută să închirieze în grup pensiuni montane de Revelion, pentru că această variantă este cea mai ieftină. Foarte populare sunt ofertele sub 100 de euro, pentru bugete de criză. Majoritatea nu includ nici măcar masa festivă din noaptea dintre ani, dar românii nu au nimic împotrivă să vină cu sarmalele şi cu salata de boeuf gata făcute de acasă, iar în noaptea de Revelion să prepare un grătar de porc.
Cu 80 de euro de persoană puteţi sta, de exemplu, patru nopţi la o pensiune de două margarete din Maramureş, iar cu 100 de euro găsiţi pensiune de patru margarete în Odorheiu Secuiesc, cu mic dejun inclus şi cu acces la saună.
Oferte similare există şi pe Valea Prahovei, dar în staţiuni precum Buşteni sau Azuga, mai degrabă decât în Poiana Braşov.
O pensiune în Zărneşti, la aproximativ 9 kilometri de Castelul Bran, oferă un preţ foarte avantajos. Pensiunea are 14 camere şi a fost închiriată cu 1.550 de euro pentru patru nopţi. Asta înseamnă aproximativ 50 de euro de persoană. Nu pare mult, dar dacă adaugi şi banii cheltuiţi pe mâncare şi pe băutură, realizezi că Revelionul nu este chiar atât de ieftin cum pare.
Şi la băi este ieftin. Dacă vreţi să vă prindă Revelionul într-un bazin cu apă termală, trebuie să ştiţi că şi staţiunile balneare au oferte „de criză”. Preţul unui pachet care include trei nopţi de cazare la un hotel de două stele în Călimăneşti-Căciulata, cu mic dejun şi cină festivă inclusă costă 109 euro, iar pentru o stea în plus trebuie