Presedintele filialei judetene Iasi a PDL, Gabriel-Mihai Surdu, sustine nevoia revitalizarii zonei industriale ale municipiului resedinta prin sustinerea unei investitii asemanatoare ansamblului urbanistic din centrul Iasiului.
'PDL propune iesenilor sustinerea unui program de reindustrializare locala. Statul detine inca numeroase active slab puse in valoare. Atragerea unor investitori puternici este posibila prin concesionarea acestor active la preturi modice in schimbul unor redevente anuale si a oferirii de garantii in crearea a minim 1.000 de noi locuri de munca pentru fiecare hala industriala oferita. De asemenea, consider ca si universitatile iesene pot fi un stimulent major pentru aparitia acestor investitii care pot fi reale generatoare de noi locuri de munca', a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PDL Iasi.
Practic, activele aflate in proprietatea statului pot fi puse la dispozitia potentialilor investitori in regim de parteneriat public-privat sau in orice alta forma de asociere care sa aiba ca principal scop recrearea zonei industriale ale Iasiului.
Declaratia liderului local al PDL a fost facuta la cateva zile dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a reconfirmat definitiv si irevocabil legalitatea ansamblului urbanistic Palas Iasi, construit de dezvoltatorul Iulius Group.
Ansamblul rezidential Palas, amenajat de compania Iulius Group in asociere cu Primaria Municipiului Iasi, a reabilitat zona de sud a centrului istoric din spatele Palatului Culturii din Iasi si, totodata, Teatrul de vara, aflat de multi ani in paragina. Ansamblul urbanistic Palas este un centru multifunctional cu caracter regional ce se adreseaza nu doar iesenilor, ci si locuitorilor din judetele limitrofe precum Bacau, Vaslui, Suceava, Botosani si Neamt.
Ansamblul a fost inaugurat pe 31 mai a.c. si a presupus cea m