Luaţi act şi amintiţi-vă, când vă loviţi de-un obstacol, de exemplul Ramonei Dumitru şi al grupului ei de la SOS Infertilitatea. Au creat o mişcare civică pornind de la discuţii pe net şi au provocat o modifi care legislativă care schimbă vieţile a mii de femei din România: decontarea, prin asigurarea de sănătate, a tratamentului de fertilizare, care are costuri uriaşe.
Ramona Dumitru îl strânge în brațe pe finuțul ei. Într-o zi va reuși să aibă propriul copil
Sunt parlamentari care, de-a lungul a două mandate, nu au reuşit să iniţieze sau să promoveze o singură lege. Există, însă, oameni obişnuiţi care, din dorinţa de a schimba ceva în ţara asta, şi-au pus în mişcare toate resursele intelectuale şi fizice, au bătut la multe uşi ministeriale, au intrat uneori şi pe geam – cum se spune – dar nu s-au lăsat până când nu au văzut iniţiativa lor legislativă publicată în Monitorul Oficial. Am cunoscut o astfel de persoană, o tânără agreabilă şi extrem de tenace, pentru care orele de după serviciu au însemnat un al doilea job în slujba comunităţii. O cheamă Ramona Dumitru, are 36 de ani, e din Bucureşti şi nu poate concepe natural un copil.
Speranţe, împliniri şi prăbuşirea
"Povestea mea a început în urmă cu 7 ani şi jumătate, când am mers la un control de rutină pentru că voiam să mă asigur că este totul în regulă cu mine şi soţul meu înainte de a rămâne însărcinată – spune Ramona. În primă fază totul a fost bine. După un an, însă, sarcina mult dorită întârzia să apară şi am fost la un nou control. Am fost diagnosticată cu infertilitate primară. Mi s-au tăiat picioarele, ştiam că e ceva în neregulă cu mine. Au urmat investigaţii peste investigaţii şi, într-un final, după câteva luni de analize, tratamente şi monitorizări am rămas însărcinată", a spus tânăra.
Din păcate, nu a fost o sarcină normală ci una extrauterină. "Când am aflat asta, h