„Viaţa e un spectacol fără regizor” ar putea fi motto-ul Balului Bobocilor organizat miercuri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.
Cu toate că unii spectatori au demonstrat că educaţia nu e punctul lor forte, huiduind ori de câte ori aveau ocazia, acest lucru nu s-a observat, deoarece elevii s-au descurcat foarte bine, încântând audienţa cu momente artistice de calitate ale formaţiilor şcolii, demonstrând că munca şi dăruirea pot face diferenţa.
Elevii de la „Cuza” au contrazis accepţiunea conform căreia „cu bani puţini nu poţi obţine un lucru de calitate”, realizând un spectacol reuşit, chiar dacă nu au avut invitaţi speciali, trupe sau soliştii consacraţi. Ei au transpus spectatorii în secolul al XIX-lea, pe timpul lui „nenea” Iancu Caragiale şi le-au încântat auzul cu melodii populare interpretate destul de bine de eleve ale colegiului, nelipsind parodii şi pantomimă, totul executat cu multă dezinvoltură, de parcă emoţiile au fost lăsate
acasă.
Prezentarea proprie – primul rol în filmul pe care l-au jucat bobocii de la „Cuza”
Bobocii, şase fete şi şase băieţi din clasele a IX-a, au trecut de-a lungul spectacolului prin mai multe probe din concurs, care de care mai interesante. Prezentarea fiecărui concurent a reprezentat prima probă a concursului şi s-a materializat prin încercarea acestora de a crea punţi de comunicare între ei şi colegii lor, între ei şi juriu şi între ei şi spectatorii din sală. Concurenţii au arătat că au în comun pasiunea pentru muzică, dans şi sport, dar şi pentru ştiinţele naturii şi informatică.
Muzică, dans şi piese de teatru
După momentul prezentării, bobocii s-au retras în culise, iar prezentatoarele au anunţat că urmează să intre în scenă trupa de dans a şcolii, „Black Stars”, care a încântat audienţa cu un vals vienez, continuâ