După ce au amânat, de două ori pronunţarea în dosarul său, vreme de trei săptămâni, magistraţii de la Curtea de Apel Oradea s-au pronunţat în sfârşit, joi, în cazul fostului şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Sebastian Secoşan, cel prins în flagrant când lua mită de la un comerciant de etnobotanice.
Timpul a curs în favoarea lui Secoşan, căci, dacă Tribunalul îl condamnase la 5 ani cu executare, judecătorii celei mai înalte instanţe din Bihor au considerat că Secoşan merită doar 2 ani, şi aceia cu suspendarea executării pedepsei, cu un termen de încercare de 4 ani. În emiterea sentiţei mult mai blânde, completul format din judecătorii Traian Munteanu şi Laura Soane a apreciat că nu se mai impune executarea unei mai veche pedepse date cu suspendare lui Secoşan, pentru un accident de circulaţie, şi că PSD-istul ar fi luat şpăgi ocazional, nu în mod regulat, cum acuzau procurorii.
"S-a schimbat încadrarea juridică, de la luare de mită în formă continuată, în luare de mită în formă simplă, şi s-a dispus condamnarea la o pedeapsă de 2 ani, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 4 ani. Totodată s-a înlăturat dispoziţia executării pedepsei de 2 ani de închisoare cu executare cu aplicarea art. 81 Cod Penal, aplicată printr-o sentinţă anterioară, alături de pedeapsa aplicată în prezenta cauză", a declarat vineri BIHOREANULUI grefiera Cornelia Precup, expert în relaţii publice la Biroul de Presă al Curţii de Apel Oradea.
Deocamdată sentinţa nu a fost motivată de judecători. Oricum, ea nu este definitivă, putând fi atacată, cu recurs, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Sebastian Secoşan a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de Tribunalul Bihor, pentru luare de mită în formă continuată, în luna martie a acestui an, după ce a fost prins de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că perc