Consulatul american de la Benghazi (Libia), care a fost victima a unui atac pe 11 septembrie, găzduia în principal membri CIA aflaţi în misiune secretă.
Atacul din 11 septembrie din Benghazi a provocat patru victime în rândul americanilor, printre acestea aflându-se şi ambasadorul SUA. Această acţiune asupra consulatului din Libia a provocat o adevărată furtună politică în Statele Unite, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie. Republicanii, prin intermediul lui Mitt Romney, au reproşat Guvernului democrat al lui Barack Obama o lipsă de pregătire şi de reacţie.
Din informaţii prezentate de Wall Street Journal reise că peste 20 de membri CIA operau în secret într-o anexă a consulatului, unde s-au refugiat membri ai personalului după un prim atac. Potrivit publicaţiei americane, doar şapte dintre cei 30 de oficiali americani evacuaţi de la Benghazi în urma acestui atac lucrau pentru Departamentul de Stat. Cei doi agenţi de securitate ucişi la 11 septembrie lucrau tot pentru Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) şi nu pentru Departamentul de Stat.
Obiectivul acestei misiuni secrete, lansată imediat după începutul, în februarie 2011, unei mişcări de revoltă care a antrenat prăbuşirea regimului fostului dictator Muammar Kadhafi, era să lupte împotriva terorismului şi să preia controlul asupra armamentului greu deţinut de regim, adaugă ziarul. Conform mediafax, existenţa unor probleme de comunicare între CIA şi Departamentul de Stat ar putea să explice unele deficienţe în materie de securitate relevate în cursul acestui atac.
Consulatul american de la Benghazi (Libia), care a fost victima a unui atac pe 11 septembrie, găzduia în principal membri CIA aflaţi în misiune secretă.
Atacul din 11 septembrie din Benghazi a provocat patru victime în rândul americanilor, printre acestea aflându-se şi ambasador