Cu doi ani în urmă, tânărul ieșean fusese donator într-o clinică de fertilizare din Anglia. Uitase experiența, dar acum a primit vestea: „Felicitări! Sunteți tată!”
Nou-născutul își va putea cunoaște tatăl biologic când va ajunge la maturitate. Familia primitoare îi va vorbi despre el și va decide dacă vrea să-l vadă
Sursa: SHUTTERSTOCK
Aproape că uitase de experienţa din Anglia, de unde se întorsese de-un an şi jumătate, când o scrisoare neaşteptată i-a schimbat viaţa: "Vă felicităm! Sunteţi tată".
Rareş Munteanu (a acceptat interviul cu condiţia folosirii unui pseudonim) e genul atletic: tânăr, 33 de ani, studii superioare, nefumător, niciun gram de grăsime. Ce se poate deduce? Că e donatorul perfect pentru o bancă de spermă.
Tânărul ieşean a stat 10 ani prin Europa, din care trei la Londra, tot încercând să-şi facă un rost, şi-ntr-o zi a văzut un anunţ într-un ziar: "Fii erou, fii donator de spermă". Se afla la Londra şi chiar avea nevoie de bani, trăind din tot felul de slujbe temporare. "Nu e aşa cum vă imaginaţi, baţi la uşă, îţi dau o revistă porno, după care laşi un borcănel la recepţie şi-ai plecat. Se fac analize minuţioase, iar în program intri după şase luni de la aflarea rezultatelor. Sunt boli cu evoluţie ascunsă, cum e SIDA, de exemplu, şi timp de şase luni te monitorizează", explică, doct, tânărul din Iaşi.
Analizele au ieşit bine şi a fost acceptat. Primea 20 de lire şi un bonus în prăjituri şi bomboane pentru fiecare donaţie. Intra într-o cameră, trăgea zăvorul, se uita la nişte filme, mai răsfoia o revistă, după care punea pe tejghea butoiaşul cu capac, lua banii şi pleca. "Uneori mă intersectam cu alţi donatori. Unul era înalt şi îmbrăcat în costum de motociclist, altul părea indian, mic şi tuciuriu", râde Rareş Munteanu.
A scris mare şi îngroşat: "Creează!"
Asta a fost partea distractivă. A urmat şi una