Mai multi oameni de cultura, adversari ai proiectului minier de la Rosia Montana, au lansat o campanie de afisaj stradal care indeamna la o pozitie ferma a politicienilor inainte de alegeri, in legatura cu situatia din Apuseni. Vezi cum se deruleaza aceasta campanie, in imagini.
Proiectul MindBomb a fost initiat in 2002 de catre un grup de artisti, arhitecti, jurnalisti si scriitori ca o actiune de pionierat in folosirea artei ca mijloc de protest. Aceasta a marcat introducerea afisului socio-politic independent in cultura romaneasca.
Campania “Vrem un vot fara cianura!” atrage atentia opiniei publice privitor la pericolele iminente ce planeaza asupra naturii si mediului in Romania, ca si la demagogia guvernului, a politicienilor romani in general, in prag de alegeri, se arata intr-un comunicat.
Mii de afise MindBomb au fost lipite in noaptea de 30 spre 31 octombrie pe strazile a zeci de orase si comune din Romania, printre care: Arad, Abrud, Alba-Iulia, Baia Mare, Bucuresti, Brasov, Bacau, Bistrita, Braila, Campeni, Constanta, Cluj, Craiova, Dej, Deva, Focsani, Huedin, Iasi, Ludus, Medgidia, Medias, Oradea, Ploiesti, Pitesti, Ramnicu Valcea, Resita, Rosia Montana, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Targoviste, Timisoara, Turda, Satu Mare, Valea Ariesului.
“Aceasta campanie de activism a deschis calea spre discutarea altor doua chestiuni importante pentru cetatenii Romaniei: folosirea cianurii in minerit si interesele private ale unei clase politice care ar trebui sa apere interesul public”, mai spune documentul.
Galerie Foto
In ciuda dezastrului ecologic de la Baia Mare, in ciuda opozitiei sustinute a societatii civile, partidele au continuat sa gireze un proces tehnologic bazat pe folosirea intensiva a cianurii, intr-un proiect privat care ar aduce numai distrugere Rosiei Montane si Muntilor Apuseni, s