Daca va amintiti, primul sef de banca din Romania postdecembrista care a facut cunostinta cu arestul Politiei a fost Razvan Temesan. Era prin 1999, arestarea lui s-a facut si atunci ca si acum, in fata camerelor tv. Alaturi de Temesan, au fost retinuti si cativa inalti functionari de stat din Ministerul Agriculturii. De atunci, prin fata camerelor tv au mai fost condusi in arest Constantin Dinulescu (ex-CEO) Bankcoop, Gheorghe Popescu (Banca Internationala a Religiilor), Ion Rusinaru (Banca Albina), Iosif Pop (Banca Transilvania), Ilie Carabulea (Banca Carpatica) si altii pe care ii veti regasi mai jos.
Vezi aici cum functiona sistemul de bonusare intr-o banca. Unul din principii: comisioanele cerute clientului sa acopere 200% din valoarea bonusuluiRazvan Temesan-ex presedinte Bancorex. Azi, om de afaceri prosper. Fostul presedinte al Bancorex, a fost arestat de catre Parchetul Curtii de Apel Constanta in mai 1999, pentru o perioada de 30 de zile, sub acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice. El a fost invinuit in acel dosar l ca, in urma cu cinci ani, a aprobat deschiderea unui acreditiv de 5,5 milioane de dolari in favoarea companiei AgroHolding din Bucuresti pentru importul a 30.000 de tone de motorina din Franta.
Alaturi de Temesan au mai fost cercetati, in stare de arest, din 13 mai, Stan Dragomir, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Mihail Cojocaru, presedintele Federatiei Patronatului Societatilor Agricole cu capital majoritar de stat si director al AgroHolding. Potrivit anchetatorilor, in 1994, cei doi au solicitat si obtinut deschiderea unui acreditiv de 5,5 milioane de dolari de la Bancorex prin prezentarea unor date nereale privind un import de 30.000 tone de motorina din Franta si care era destinat agriculturii. Motorina a fost scoasa din portul Constanta de directorul Mihail Cojocaru, care a intocmit declar