10. Gica Cioc - Balaurul
In anul 1945, situatia politico-economica a degenerat intr-un val de infractiuni fara egal, mai ales in cartierele bucurestene, acolo unde infractorii deja formasera grupuri extrem de violente si de bine inarmate. In vara acelui an, o serie de crime inexplicabile lovea Capitala. Peste zece persoane fusesera ciuruite cu gloante provenind din arme rusesti.
Cercetarile au scos la lumina o informatie interesanta. Criminalii nu erau soldati sovietici, ci romani, iar victimele nu erau altceva decat rezultatele unui sangeros razboi intre grupari de tip mafiot. Autorii asasinatelor? Gica Cioc, poreclit Balaurul datorita temperamentului sau violent, un cunoscut infractor din Ferentari si rivalul acestuia, Sandu Moise, cel poreclit Hitler, dupa mustata similara cu cea a dictatorului nazist. Lucrurile s-au linistit insa, pe 31 decembrie 1945, cand cei doi infractori si-au pierdut viata dupa ce s-au impuscat reciproc, din cauza unei femei.
9. Petre Silberschmied - Argintaru
In perioada imediat urmatoare celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Argintaru era un nume de temut chiar si pentru oamenii legii. Zeci de politisti, jandarmi sau gardieni cazusera sub rafalele de pistol automat trase de membrii temutei bande a lui Petre Silberschmied, alias Argintaru. Studiind tacticile criminalilor, comisarii au realizat ca armele folosite de acestia sunt de provenienta germana. Politistii au intuit, astfel, ca ucigasii erau dezertori din armata germana, cel mai probabil din temutul corp Dirlewanger, corp de armata creat la cererea expresa a lui Himmler din condamnati la moarte sau la inchisoare pe viata.
Ocazia de a anihila banda de infractori a venit la sfarsitul lunii august 1945, atunci cand un gardian public anunta prezenta suspecta a unui camion, in miez de noapte, in apropierea magazinului „Sora". Era chiar banda lui Argintaru. L