Scris de Dan Birta - Comercianţii şi producătorii de preparate din carne sunt verificaţi în perioada 29 octombrie – 12 noiembrie de către comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).
„Este vorba despre un control tematic privind calitatea produselor preparate din carne: salamuri, cremvurşti, parizer, cârnaţi, caltaboş şi afumături. Se verifică actele de provenienţă, informaţii despre calitatea produselor, etichetarea acestora cu elemente caracteristice. Există obligativitatea de a informa consumatorii despre originea produselor, ingredientele folosite, condiţiile de păstrare şi valabilitatea produsului”, ne-a informat Traian Bejan, şeful CJPC Bihor.Control la hala de carne
Protectorii consumatorilor au verificat ieri, 31 octombrie, măcelăriile din hala de carne de la Piaţa Cetate, care comercializau produse care făceau obiectul tematicii amintite. Comisarii au mai atras atenţia asupra afişării vizibile a preţurilor pe unitatea de măsură sau pe bucată, a graficului de temperatură şi a vecinităţii produselor afumate cu cele proaspete. S-a mai controlat verificarea metrologică a cântarelor, afişarea CUI-ului şi a orarului de funcţionare. „Comercianţilor verificaţi le-am transmis invitaţia de se prezenta la noi cu documentele pentru finalizarea controlului. Amenda pentru neregularităţile constatate este cuprinsă între 1.000 şi 10.000 de lei”, a precizat Traian Bejan.
Adauga Comentarii Adauga un link Rectifica raport de corectie text Ortografie/Gramatica Obiectiv tehnic Introduceti o adresa valida de e-mail Message was not succesfully sent Message sent succesfully *Obligatoriu Trimite link-ul Kommentar Introduceti o adresa valida de e-mail Please enter a link. Link was not succesfully sent Link sent successfully *Obligatoriu