Magistraţii Tiberiu Niţu şi Ioan Irimie au şanse mici să se vadă şefi la Parchetul General şi la DNA
Nominalizarea procurorului- revoluţionar Tiberiu Niţu pentru şefia Parchetului Instanţei Supreme, făcută joi de ministrul Justiţiei Mona Pivniceru, a iscat reacţii de nemulţumire nu doar în sistemul judiciar, dar şi în rândurile revoluţionarilor.
În decembrie 1989, Tiberiu Niţu era militar în termen, încorporat la U.M. 0596 Bucureşti, aparţinând Ministerului de Interne. Evenimentele l-au surprins în Compania I a unităţii, Garda Televiziune. La un an după absolvirea Facultăţii de Drept din Bucureşti, promoţia 1995 - aceeaşi cu Victor Ponta şi Dan Şova -, adică în data de 16 noiembrie 1996, Tiberiu Niţu - procuror la Judecătoria Ploieşti, a făcut demersuri şi a obţinut „Certificatul de Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 - Remarcat prin Fapte Deosebite”. Favoriții Monei Pivniceru la șefia DNA și a Parchetului General „au fost aruncați în față pe post de carne de tun”
Din cauza suspiciunilor că printre revoluţionarii cu certificat s-au strecurat şi impostori, ori chiar criminali, în 2005 s-a făcut o verificare a revoluţionarilor cu carnete. Cu acel prilej, procurorul a dat o declaraţie olografă. „În noaptea de 21/22 12.1989, am tras cu arma din dotare peste Calea Dorobanţi, în casele situate pe această stradă. Arăt faptul că am primit ordin să tragem în acele clădiri întrucât acolo ar fi teroriştii. Personal, în momentele când nu se trăgea din partea noastră, am auzit zgomote de focuri de armă dinspre acele clădiri”. Niţu a trecut cu bine de verificare, şi-a păstrat carnetul de revoluţionar, în baza căruia a obţinut 8.000 de metri pătraţi de teren.
Transformarea militarilor în termen şi a cadrelor militare în revoluţionari a fost mereu motiv de supărare , astfel că atunci când a fost instalat prim-adjunct al procurorului gene