Koshik, un elefant dintr-o grădină zoologică din Coreea de Sud a învăţat să imite limbajul uman şi poate să “pronunţe” deja câteva cuvinte în coreeană.
Elefantul asiatic, în vârstă de 22 de ani, care trăieşte la Grădina Zoologică Everland din oraşul Yongin, din apropiere de Seul, îşi întâmpină vizitatorii pronunţând cuvintele “choah” (“bine”) şi “nuo” (“culcat”). El poate să pronunţe, aproape ca un om, cuvintele “annyong” (“salut”), “anja” (“aşezat”) şi “aniya” (“nu”), afirmă cercetătorii sud-coreeni şi cei europeni care au analizat “vocalizele” animalului, transmite Radio România Actualităţi.
Elefanţii nu pot să îşi folosească buzele pentru a emite sunete precum oamenii, întrucât buzele lor superioare sunt “sudate” de nas pentru a forma trompa. Elefantul Koshik emite acele sunete rulându-şi trompa şi introducând-o în gură. El îşi plasează vârful trompei pe limbă sau pe bolta palatină pentru a crea diverse sunete.
Cercetătorii nu ştiu deocamdată cum a reuşit elefantul să îşi dezvolte această capacitate de a repeta cuvintele pronunţate probabil de îngrijitorul său din ultimii 19 ani, Kim Jong-Gap. “Singurele legături sociale ale lui Koshik sunt cele cu îngrijitorul să, iar noi credem că el a învăţat să reproducă acele cuvinte cu scopul de a întări legăturile de încredere pe care le are cu Kim”, a spus Oh Suk-Hun, medic veterinar la Grădina Zoologică Everland.
Koshik, un elefant dintr-o grădină zoologică din Coreea de Sud a învăţat să imite limbajul uman şi poate să “pronunţe” deja câteva cuvinte în coreeană.
Elefantul asiatic, în vârstă de 22 de ani, care trăieşte la Grădina Zoologică Everland din oraşul Yongin, din apropiere de Seul, îşi întâmpină vizitatorii pronunţând cuvintele “choah” (“bine”) şi “nuo” (“culcat”). El poate să pronunţe, aproape ca un om, cuvintele “annyong” (“salut”), “anja” (“