Foarte probabil ca aseara multi dintre noi s-au uitat la emisiunea de divertisment “Dansez pentru tine”. Eu nu o mai urmarisem de ceva timp si, la final, am ramas surprins de rezultat, mai exact de eliminarea unei echipe care a fost superioara celei ramase in concurs.
Pentru cei care nu stiu regulamentul acestui concurs trebuie sa explicam, pe scurt, ca o vedeta, impreuna cu o persoana care are probleme sociale mai grave, de genul parinti foarte bolnavi, sau lipsa unei locuinte, formeaza o echipa care intra in competitie cu alte cupluri asemanatoare, tema concursului fiind cine danseaza mai bine. In fiecare etapa este eliminata cate-o pereche, aleasa dintre cele mai slab notate echipe, de catre juriu. Asupra acestora, care sunt doua la numar, publicul telespectator are drept de veto si voteaza pentru a decide care dintre nefericitele perechi ramane, sau iese din concurs.
Show-ul respectiv este unul de exceptie si, pe buna dreptate, se bucura de-o audienta foarte mare, insa la capitolul educatie are o mare lacuna, care isi are izvorul in firea ingaduitoare si compatimitoare a romanului.
Este vorba chiar de rezultatul de aseara, care trece peste limitele unui show de televiziune si pe care, din pacate, il intalnim si in viata noastra cotidiana.
Ieri, una dintre echipe a evoluat extrem de slab, motivatia fiind lipsa de experienta si accidentarea unuia dintre parteneri, chiar inainte de concurs. Cu toata compasiunea pentru neplacuta intamplare si ghinionul echipei respective, juriul a notat corect, adica cu note care ar fi eliminat-o din competitie si ar fi mentinut-o pe cealalta, care nu evoluase stralucit, dar oricum peste cea accidentata. Din pacate, conform regulamentului, cuvantul hotarator l-au avut telespectatorii, care in numar covarsitor au ales telenovela, adica , impresionati de faptul ca un concurent a intrat in scena chiar si acciden