Alimentatia este esentiala pentru o inima sanatosa. A include in dieta zilnica alimentele care iti salveaza inima este o buna solutie pentru un sistem vascular si o inima sanatoasa.
Ierburile proaspete fac mancarurile in care sunt adaugate mult mai sanatose. Ierburile pot sa inlocuieasca sarea, zaharul si grasimile trans. Acestea combat bolile de inima, accidentele vasculare cerebrale, regleaza tensiunea arteriala, reduc colesterolul si previn diabetul. Cele mai eficiente sunt rozmarinul, salvia, oregano si cimbrul pentru continutul mare de antioxidanti, scrie webmd.com .
Fasolea neagra contine folati, antioxidanti, magneziu si fibre, care controleaza nivelul ambelor tipuri de colestrol si nivelul zaharului in sange.
Vinul rosu, baut in cantitati mici, este o alegere sanatoasa pentru inima. Contine resveratrol si catechine, doi antioxidantii puternici care protejeaza peretii arterelor si scade colesterolul rau.
Somonul scade nivelul trigliceridelor si reduce inflamatiile. La fel de bun este si tonul, dar macroul, heringul, pastravii si sardinele. Daca consumi conserve de ton alege-le pe cele in care pestele este in suc proptru, nu in ulei.
Uleiul de masline obtinut prin presarea maslinelor la rece este plin de antioxidanti. Polifenolii din uleiul de masline tin vasele de sange sanatoase si curate.
30 de grame de nuci pe zi sunt cantitatea care face ca nivelul colesterolului sa ramana in limite normale. In plus reduc inflamatiile. Nucile sunt pachete de omega 3, grasimi monosaturate si fibre. La fel de bun este si uleiul de nuca.
Migdalele merg foarte bine cu legumele, pestele si carnea de pui. Migdalele reduc colesterolul si riscul aparitiei diabetului.
Pentru o inima sanatoasa alege sa mananci tofu. Acesta contine minerale benefice inimii, fibre si grasimi polisaturate care pr