100 de vrânceni au încasat subvenţia de la stat, în cadrul programului „Casa Verde“. De acest program pot beneficia doar cei care locuiesc la casă, persoane fizice. Anul acesta nu a fost sesiune de depunere de proiecte, solicitări da.
Doar o sută de persoane din întreg judeţul Vrancea au reuşit să îşi instaleze sisteme de încălzire care folosesc surse nepoluante, pe banii statului. Cu toate că s-au depus peste 700 de dosare, doar 100 au reuşit să şi încaseze subvenţia promisă de stat prin programul denumit popular „Casa Verde” şi să-şi instaleze panouri solare sau pompe de căldură.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea, în sesiunea 2011 au fost depuse 737 dosare, dintre care au fost verificate de reprezentanţii Fondului de mediu 182 de dosare. „După această verificare au fost declarate eligibile 153 de dosare, iar 29 au fost declarate respinse. Din cele 29 de dosare respinse, pentru 19 dintre ele s-au depus contestaţii, iar 17 au fost admise în urma contestaţiei. În această situaţie, putem spune că au fost declarate eligibile 170 de dosare. Din acestea, 140 au depus dosarele de decontare, oamenii şi-au montat instalaţiile pe banii lor, unii poate chiar s-au împrumutat, dar plătite au fost doar 100. Restul aşteaptă şi acum. S-a ajuns la întârzieri de 4 luni privind decontarea sumelor de bani”, ne-a declarat Lina Vasilescu, din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vrancea.
Programul Casa Verde, prin modul în care a fost realizat, a atras foarte mulţi doritori. Zilnic, la Agenţia de Protecţia Mediului vin persoane interesate în continuare de acest program, cu toate că în anul 2012 nu a existat nicio sesiune de depunere a dosarelor din cauza lipsei finanţării. Scopul acestui program era de a finanţa achiziţionarea de către persoane fizice a unor sisteme de încălzire care folosesc