Anul trecut s-au vandut peste 63 milioane de tablete la nivel international, iar in acest an este estimat ca se va atinge valoarea de 107 milioane de bucati, in timp ce, potrivit specialistilor, piata tabletelor din Romania se va tripla. Care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont daca vrei sa iti cumperi un astfel de dispozitiv si care sunt cele mai des intalnite greseli pe care le fac cumparatorii.
Daca iti cumperi o tableta in principal pentru jocuri, trebuie sa ai in vedere ca, pentru a rula optim jocurile de ultima generatie, iti trebuie o echipare de top. Acest lucru inseamna un procesor puternic, de preferat minim dual core, memorie RAM minim 1 GB si o placa grafica performanta, arata producatorul roman de de electronice E-Boda, intr-un studiu realizat de companie.
Daca activitatea de baza este socializarea, in acest caz poti opta pentru o configuratie ceva mai slaba decat in cazul jocurilor.
Astfel, un procesor single core de minim 1 GHz va fi suficient pentru a-ti acoperi nevoile de comunicare. Dar sa nu crezi ca jocurile nu mai au nicio sansa in fata acestei configuratii. Vei putea in continuare sa te joci pe tableta, insa trebuie sa fii mai ingaduitor cand vine vorba de performanta.
O alta activitate de baza comuna este aceea de player multimedia. Daca te incadrezi in aceasta categorie, dorindu-ti o tableta pentru a te uita la filme si pentru a asculta muzica, atunci trebuie sa te orientezi catre o tableta cu performante mai scazute (procesor 1 GHz, memorie RAM 512 MB). Iti va fi mai mult decat suficienta.
In ceea ce priveste folosirea tabletei pentru a primi si trimite e-mail-uri sau pentru a naviga pe site-uri web, trebuie mentionat faptul ca toate tabletele indeplinesc aceste functii. Trebuie totusi tinut cont de faptul ca experienta se imbunatateste pe masura ce caracteristicil