►2 căni făină
►2 ouă
►un plic praf de copt
►o linguriţă coajă de portocală rasă
►cremă de ciocolată pentru decor
►3 linguri margarină
►unt pentru tapetat
►5 linguri zahăr
►un sfert de linguriţă sare
►o jumătate de cană ulei
1. Se mixează bine ouăle cu zahărul, până se dizolvă.
2. Se amestecă praful de copt cu făina, după care se adaugă sarea, margarina şi uleiul. Se amestecă bine, până se formează o pastă omogenă.
3. Se ung formele de brioşe cu puţin unt, după care se toarnă compoziţia în ele. Atenţie! Nu trebuie umplute formele de brioşe.
4. În mijlocul fiecărei brioşe se pune puţină coajă rasă de portocală şi, facultativ, şi o linguriţă de ciocolată.
5. Se aşază formele de brioşe într-o tavă de copt şi se dau la cuptorul încins.
6. Se lasă la copt aproximativ
25-30 de minute, până devin aurii.
7. Se pudrează cu zahăr pudră sau cu bomboane ornamentale.