Puţini sunt cei care, asemenea mie, iau în serios, de pe scena politică, şi realităţile pe care mai toţi refuză să le recunoască sau, de cele mai multe ori, le desconsideră. Sursa: EVZ
Printre cei care iau în serios tot ce există pe scena politică se numără şi Adrian Moraru, directorul adjunct al Institutului de Politici Publice.
Într-o seară, mai precis în seara cînd Dan Diaconescu şi-a anunţat candidatura la Gorj, pentru a-l înfrunta pe Victor Ponta, eu şi Adrian Moraru am fost cei care l-am comentat cu seriozitate. Ceilalţi colegi de platou la emisiunea Ultimul cuvînt de pe B1tv au refuzat să desluşească vreun efect în decizia lui Dan Diaconescu declarînd că liderul PPDD nu merită nici măcar osteneala unor consideraţii. Cum eu, care i-au totul în serios, nu numai în politică, dar şi în viaţă, de la girafă pînă la Polul Magnetic al Pămîntului, am replicat că, indiferent de ce va face la scrutin formaţiunea lui Dan Diaconescu, politicienii trebuie să se întrebe dacă n-ar avea ceva de învăţat de la patronul OTV, Adrian Moraru a observat că, de exemplu, Dan Diaconescu ştie să abordeze şi problemele unor categorii speciale de alegători.
Printre punctele din programul PPDD se numără şi soluţiile făgăduite de partid celor care au datorii la bănci. Desigur, a ţinut să precizeze Adrian Mouraru, soluţiile sunt fantasmagorice. Rămîne însă – şi asta trebuie învăţat de la PPDD – adevărul că o categorie de alegători au descoperit în formaţiunea lui Dan Diaconescu una care le ştie problemele şi se gîndeşte cum să le rezolve.
Ce concluzie mai largă se poate trage de aici?
Una foarte importantă pentru campania electorală desfăşurată de Opoziţia parlamentară şi extraparlamentară unită sub sigla ARD, siglă care din nefericire, girează nu o coaliţie, ci o oaste de strînsură.
Liderii ARD se angajează să micşoreze cota unică şi, dacă nu mă înşel, TVA. @N_P