Nasul înfundat, tusea, febra ușoară nu sunt simptome periculoase și unii dintre noi nici nu le băgăm prea mult în seamă, însă, dacă nu le tratezi de la început, pot da complicaţii grave. Iată câteva remedii cu care poţi să le vii de hac, fără a folosi medicamente cu efecte secundare. Nasul înfundat, tusea, febra ușoară nu sunt simptome periculoase și unii dintre noi nici nu le băgăm prea mult în seamă, însă, dacă nu le tratezi de la început, pot da complicaţii grave. Iată câteva remedii cu care poţi să le vii de hac, fără a folosi medicamente cu efecte secundare.
Poţi să-ţi prepari în casă un sirop de ridiche neagră, foarte eficient împotriva tusei. Se taie o ridiche neagră în două părţi inegale, cea de sus fiind ca un căpăcel. Partea de jos se scobește și se găurește la bază cu o andrea, astfel încât să se scurgă siropul prin acel orificiu. Se așază ridichea deasupra unui pahar și se pun în scobitură două-trei linguriţe de miere sau zahăr brun. Se consumă sucul care se scurge. Se poate lua până la o lingură de sirop pe oră.
Mai poţi prepara în casă sirop de pătlagină, după cum urmează: se face o infuzie din două-trei linguri de frunze uscate sau proaspete la o cană cu apă. Se lasă la răcit, după care se adaugă miere (trei
părţi miere la o parte ceai de pătlagină). Se iau trei linguri de sirop pe zi.
Foarte eficiente împotriva tusei sunt și compresele cu nucșoară. Iată cum se procedează: întinde un strat gros de vaselină cosmetică pe o bucată de bumbac. Presară deasupra o jumătate de linguriţă de praf de nucșoară și omogenizează cu vaselina. Pânza se pune pe piept și se fixează cu un șal de lână.
Soluţia de sare grunjoasă sau de mare cu apă călduţă este foarte bună pentru desfundat nasul. Inspiră pe o nară soluţia, apoi suflă nasul. Repetă la nara cealaltă. Se găsește la farmacie, ca atare, sau o poţi prepara tu, amestecând o linguriţă d