În luna august scriam despre cazul lui Călin Graur, din Iaşi, băieţelul care suferă de o formă rară de cancer, tumoră glioneuronală leptomeningeală difuză, o tumoră cerebrală neclasificată încă nici măcar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De luna trecută, Călin se află în Germania, la Uniklinik din Tubingen, unde suportă zilnic, cu stoicism, şedinţele de radioterapie. În luna august scriam despre cazul lui Călin Graur, din Iaşi, băieţelul care suferă de o formă rară de cancer, tumoră glioneuronală leptomeningeală difuză, o tumoră cerebrală neclasificată încă nici măcar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. De luna trecută, Călin se află în Germania, la Uniklinik din Tubingen, unde suportă zilnic, cu stoicism, şedinţele de radioterapie.
Călin Graur e băieţelul din Iaşi care luna aceasta va împlini 6 ani şi care se luptă de aproape trei ani cu o maladie atât de rară, încât nici măcar nu a fost clasificată, deocamdată, în documentele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Din februarie 2010, de când micuţul - aparent sănătos până atunci - s-a prăbuşit ca din senin din picioare, a început calvarul lui şi al părinţilor săi. Şi în primul rând, dificultatea găsirii unui diagnostic corect, fapt ce a fost dificil tocmai pentru că, în final, s-a dovedit că băieţelul era victima unei forme extrem de rare de tumoră cerebrală. Chiar mulţi doctori români au privit uimiţi, nedumeriţi spre cazul lui Călin, el neîncadrându- se în tipologia canceroasă cunoscută. Analize peste analize, corelarea datelor şi a simptomelor au dus, în cele din urmă, la aflarea adevărului.
După câteva şedinţe de chimioterapie făcute la Institutul Oncologic, părinţii lui Călin s-au zbătut să-i ofere şansa unui tratament în străinătate, ajungând, luna trecută, la Clinica germană Uniklinik din Tubingen, unde, zilnic, Călin îndură şedinţe de radioterapie. Şi asta vreme de opt săptămâni. “În fiecare zi e