Manualul alternativ "Istoria secuilor" a fost lansat, luni după-amiază, şi la Sfântu Gheorghe, după ce în septembrie a fost prezentat la Miercurea Ciuc, la evenimentul de luni asistând circa 200 de persoane, între care preşedinţii CJ Covasna şi Harghita, parlamentari şi candidaţi UDMR.
Luni după-amiază, în sala Gabor Aron a Bibliotecii Judeţene "Bod Peter" din Sfântu Gheorghe, a avut loc lansarea manualului alternativ "Istoria secuilor", transmite corespondentul MEDIAFAX.
La lansarea manualului, care a fost editat la iniţiativa consiliilor judeţene Covasna şi Harghita, au participat circa 200 de persoane, printre care şi preşedinţii celor două consilii judeţene, Tamas Sandor şi Borboly Csaba, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, deputatul UDMR Marton Arpad, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, consilieri locali şi judeţeni, precum şi candidaţi UDMR.
De asemenea, la eveniment au participat redactorii manualului.
Potrivit preşedintelui CJ Covasna, Tamas Sandor, cine are viitor şi în cartea de istorie îşi caută viitorul şi cei care vor citi această carte îşi vor căuta propriul viitor.
"Viitorul nostru îl putem numi Ţinutul Secuiesc puternic şi prosper", a spus Tamas.
El a reamintit că autorităţile din Bucureşti vor să facă un control în legătură cu acest manual, reiterând că "ei se tem de acest manual, dar, de fapt, nu de această carte a secuilor se tem, ci de Ţinutul Secuiesc, de viitorul Ţinutului Secuiesc".
Potrivit iniţiatorilor, acest manual alternativ este destinat în primul rând elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a.
Manualul despre istoria secuilor a fost lansat, în 18 septembrie, la Miercurea Ciuc, în judeţul Harghita.
Corpul de control al MECTS analizează, în urma unei sesizări, modul în care a fost realizată o carte de istorie a secuilor după care se p