O serie de noi clinici şi spitale din Cluj ar urma să fie deschise anul viitor, cu bani privaţi.
În timp ce lucrările la noul spital regional de urgenţă par să fie din nou blocate, în ciuda asocierii dintre Consiliul Judeţean Cluj, Consiliul Local Cluj-Napoca şi Consiliul Local Floreşti, piaţa medicală din Cluj se mişcă cu ajutorul unor investiţii private. Unele dintre aceste investiţii vor fi susţinute de Biserică, pentru a acoperi nişe de servicii medicale unde nu există oferte din partea investitorilor privaţi.
Clinică germană
Cea mai nouă investiţie a fost anunţată de reprezentanţii companiei germane Signal Iduna, în cadrul unui eveniment organizat zilele trecute la Cluj-Napoca sub egida Medien Conferences. Vicepreşedintele companiei cu capital german, Tiberiu Maier, a declarat că Signa Iduna mizează tot mai mult pe piaţa din Transilvania. La Cluj se află cel de-al doilea sediu al companiei specializată pe asigurări şi servicii de sănătate, după cel din Bucureşti, iar la Arad a fost inaugurată prima clinică din România a acestei firme. Mai mult, reprezentanţii Signal Iduna analizează oportunitatea deschiderii unei noi clinici, în Cluj-Napoca. Această clinică ar urma să furnizeze servicii cu valoare adăugată mare, care va miza pe nişa asigurărilor private de sănătate, din categoria celor oferite de angajatori pentru salariaţii lor. "Noi vom investi acoolo unde există piaţă pentru serviciile noastre, iar la Cluj ne-am convins că există cerere pentru aceste servicii", a explicat Tiberiu Maier.
Interes pentru spitalul Pelican
O altă investiţie importantă a început la Cluj-Napoca în anul 2011. Iniţial, lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în anul 2012, însă ele vor fi gata abia anul viitor. Este vorba de lucrările care vizează construirea spitalului universitar privat Pelican. Acesta va funcţiona pe Calea Turzii, într-un loc ca