3 noiembrie, pentru Vânătorii de munte - trupe de elită, singurii din Armata Română care în loc de însemn de armă au doar o ramură de brad - înseamnă ziua lor. O zi pe care aproximativ 1.200 de militari au marcat-o la muncă, în teatrele de operaţiuni din Afganistan. Cei de acasă au sărbătorit această zi printr-un simpozion, la Casa Armatei, în cadrul căruia au adus în discuţie subiecte legate de istoria acestei specialităţi militare. De asemenea, a fost prezentat un volum cu biografia legendarei figuri a vânătorilor de munte, generalul Leonard Mociulschi.
„Este o întâlnire de suflet între cei care au activat şi cei care activează azi în cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte, pentru că avem o istorie destul de bogată, atât în lupte, cât şi în pregătirea de zi cu zi. Istoria aceasta a început la 3 noiembrie 1916, pentru trupele Vânătorilor de Munte şi continuă şi astăzi, prin Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa, cu peste 1.200 de oameni în teatrele de operaţiuni ale Afganistanului”, a declarat lt. col Nicolae Uszkai (foto), ofiţer relaţii publice Brigada II Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. „Sunt mândru desigur şi mă gândesc la colegii mei din Afganistan. Dumnezeu să fie alături de ei să se întoarcă cu bine acasă”, a spus şi col.dr.Costel Ionescu, şef stat major Brigada 2 Vânători de munte.
Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a participat la misiunile internaţionale de pace din Kosovă, Irak şi Afganistan. Câţiva dintre ei şi-au pierdut viaţa. Lor li se aduc întotdeauna onoruri. 3 noiembrie, pentru Vânătorii de munte - trupe de elită, singurii din Armata Română care în loc de însemn de armă au doar o ramură de brad - înseamnă ziua lor. O zi pe care aproximativ 1.200 de militari au marcat-o la muncă, în teatrele de operaţiuni din Afganistan. Cei de acasă au sărbătorit această zi printr-un simpozion, la Casa Armatei, în cadrul căruia au adus în