Vii cu o idee bună şi o dezvolţi până pui pe picioare o afacere. Acesta este conceptul din spatele proiectului StartUp Romania, dedicat tinerilor antreprenori, care a prelungit perioada de înscriere până pe 15 noiembrie.
Tinerili care devin membri ai incubatorului vor primi spaţiul şi echipamentul necesar pentru perioada de preincubare şi incubare a afacerii, consultanţă în domenii specializate precum cel financiar, contabil, marketing, fiscalitate şi legislatie, resurse umane, exemple de bune practici, publicitate si networking, potrivit lui Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, care a dezvoltat proiectul StartUp România.
Programul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de
ani care au o idee de afaceri, precum şi instituţiilor, organizaţiilor şi oamenilor de afaceri cu experienţă dispuşi să sprijine şi să investească timp şi capital într-un nou concept de business.
Prin acest proiect, Patronatul îşi propune ca în urnătorii doi ani, să dezvolte
o reţea naţională de incubatoare pentru business, să contribuie la dezvoltarea şi înfiintarea a minim 5000 de companii/an, conduse de către tineri şi să implementeze un eco-sistem antreprenorial în randul tinerilor din România, în strânsa legatură cu mediul academic.
În urma interviurilor, vor fi selectaţi 50 de tineri care vor deveni antreprenori de succes de-a lungul a 6 luni a perioadei de preincubare. Firmele îşi incep activitatea sub umbrela PTIR fară a avea personalitate juridică, iar tinerilor li se va oferi gratuit un spaţiu în care să lucreze sub umbrela incubatorului, consiliere în domeniul financiar, juridic, administrativ, strategic, PR, iar la sfârsitul acestor 6 luni ideea cu care au pornit iniţial va căpăta forma unei firmei cu personalitate juridică.
Potrivit preşedintelui PTIR, principalele probl